KOK & KUNST #4
zaterdag 18 mei 2024
GTB Lab (European laboratory for green transformable buildings), Heerlen, NL
Marente van der Valk , chef-kok en culinair kunstenares
samen met Mark Franck , specialist eetbare planten, ecosysteem ontwerper

Heb je al gehoord van het meest experimentele culinaire, sociale en artistieke evenement van bruisend Heerlen? KOK & KUNST Diner natuurlijk! Mis dus niet de kans om je smaakpapillen en al je zintuigen te prikkelen tijdens de 4e editie van het KOK & KUNST ! Het diner zal plaatsvinden op zaterdag 18 mei op een bijzondere locatie: het ‘EU Laboratorium voor Green Transformable Building (GTB Lab)’ op de Woonboulevard in Heerlen. Deze editie wordt gepresenteerd als een uitnodigende ervaring waar we op een veerkrachtige en duurzame manier nadenken over zowel voedsel als architectuur, terwijl we kunnen genieten van wat de natuur te bieden heeft.

De chef-kok en culinair kunstenares Marente van der Valk heeft samen met specialist in eetbaar groen Mark Franck een plantaardig diner ontworpen voor deze uitzonderlijke gelegenheid op deze bijzondere locatie. Met haar jarenlange ervaring zal Marente, bijgestaan door Mark, een atypische, culinaire beleving verzorgen. Het diner is geïnspireerd door het circulaire concept van het GTB Lab, met als basis lokale eetbare wilde planten, gefermenteerde lekkernijen en seizoensgebonden producten uit Zuid-Limburg.

Het doel van onze diner is om een culinaire en kunstzinnige ervaring te bieden die verder gaat dan smaak alleen. We willen eetgewoonten heroverwegen, nieuwe keuzes en ingrediënten ontdekken en duurzame, gezamenlijke manieren van eten verkennen. Onze productie- en eetgewoonten hebben een aanzienlijke invloed op onze levensstijl en hebben brede economische, sociale en ecologische consequenties. Hoe kunnen we ons losmaken van een dominante agro-voedselindustrie die dringend heroverweging behoeft? Op welke manieren kunnen we onze voedselkeuzes aanpassen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen? En hoe kunnen we reflecteren op de voedselcultuur van morgen? 

Het is ook een kans om alvast een voorproefje te nemen van fase 2 van het GTB Lab, dat dan net klaar is. Tijdens de avond zal Elma Durmisevic, oprichter en bedenker van GTB Lab,  aanwezig zijn om ons meer te vertellen over de principes van circulaire architectuur. De toekomst is circulair !

In de praktijk
Aanmelden is verplicht. 
Open prijzen vanaf 15,- euro (adviesprijs 30,-)
Er kunnen maximaal 50 personen mee. 
Registreren door te schrijven naar kokenkunst@proton.me


www.gtb-lab.com
www.marentevandervalk.com

kok en kunst 4 - 2024